Kom eens kijken in de klas!

carnaval carnaval carnaval 

 

Januari / Februari 2016
Deze week hebben we mogen genieten van trotse opa's en oma's en blije kleinkinderen in de klas. Tijdens de Nationale Vorleesdag kwamen opa's en oma's voorlezen op school. Natuurlijk hebben we laten zien wat we allemaal al kunnen en hoe we les krijgen in groep 3. Een digibord, leesboekjes met maan- en zonniveau of een magnetische letterdoos, dat hadden ze vroeger allemaal niet.

29-01-2016 Tekenopdrachten Carnaval
29-01-2016 Knutsels Kerst

 

Maart / April 2015
In Kern 8 van Veilig Leren Lezen staat het theater centraal. Het ankerverhaal van de leesmethode vertelt over de verjaardag van Koning Krullebol. De koning en koningin wille een leuke voorstelling organiseren voor de mensen uit het dorp. Ze bedenken allerlei kunstjes, maar het lijkt allemaal nergens op. Uiteindelijk worden de gasten uitgenodigd om zelf iets leuks te laten zien op het podium en dat wordt een groot succes. De kinderen van groep 3 hebben tijdens de voorstelling van groep 3 ook zelf op het podium gestaan. Een mopje, dans, lied of trucje. Het was een groot succes! En dankzij de foto's van onze "mamarazzi" hebben we een leuke herinnering aan de voorstelling. Dankjewel voor het annleveren van de foto's, mama's!

07-07-2015 Foto's Hofstee-Talent
11-06-2015 Foto's Verjaardag van de juffen
22-04-2015 Foto's Streetwise
08-04-2015 Foto's Voorstelling Koning Krullebol

 

 

Januari / Februari 2015
Met deze update ga ik heel veel papa's en mama's blij maken. Doordat ik enthousiast gebruik maak van Klasbord en pinterest, merk ik dat de site soms wat achterblijft met alle ideetjes en foto's die ik gedurende de week verzamel. Een mooi voornemen vind ik het om dit weer keurig maandelijks bij te houden. Bij foto's zijn foto's van de laatste drie maanden te vinden. Bij de links staat nog een aantal leuke internet-tips.

03-02-2015 Update Links
03-02-2015 Foto's van groep 3

 

 

September / Oktober 2014
Alsof ze niet anders weten. De kanjers van mijn groep 3 schrijven in werkboekjes, laten een keurige schrijfhouding zien, ruimen hun tafeltje netjes op en genieten van alles wat ze gedurende dag voogeschoteld krijgen van de juf. Deze ontwikkeling is zo prachtig om te zien. Daar kun je als juf alleen maar van genieten.


04-11-2014 Foto's Groep 3 - Foto's Bezoek Bibliotheek - Goedemorgen Goedemorgen!


 

Juni / Juli 2014
De laatste weken op een basisschool zijn intensieve weken voor de leerkrachten. Het einde van een schooljaar brengt veel administratieve taken met zich mee. We werken aan groepsplannen, de groepsverdeling, de groepsoverdracht naar de volgende leerkracht, het schrijven van de rapporten en een beetje denken we al aan de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. De kinderen maken de laatste bladzijdes van het Veilig Leren Lezen-werkboekje en we oefenen zo lang mogelijk door met het automatiseren van de sommen tot 10. De kinderen krijgen er steeds meer lol in als ze zien dat ze hun topscore weer kunnen verbeteren. De kinderen mogen trots zijn op hun prachtige prestaties, want stuk voor stuk hebben ze ontzettend hard gewerkt. Soms een kleine opmerking over werkverzorging of gedrag op het rapport, maar allemaal een 10 voor plezier en behulpzaamheid. Het was een topklas met heerlijke kinderen. Het is genieten voor een juf als je kinderen zo gemotiveerd mee ziet doen met een moeilijke leesles en als we keihard samen kunnen lachen om een mop dat een kind vertelt.
Geniet van een lekkere, lange, zonnige zomer! Tot na de vakantie!

04-07-2014 Foto's Verjaardag Juffen


Maart/ april 2014
Deze maand staan techniek en proefjes centraal. We krijgen een paar keer visite van een verstrooide mevrouw; Professor Proefje. Ze praat ook een beetje vreemd, maar al snel verstaan we haar prima.
We lezen woorden met -aai, -ooi, -oei en kunnen die woorden ook al heel goed schrijven. We oefenen het automatiseren van de sommen tot de 10 iedere dag. We gaan nu leren om te werken zonder rekenrek. En dat is best lastig hoor. Tijdens de schrijflessen leren we al keurig aan elkaar schrijven. Tussen de lijntjes blijven is soms nog lastig.
Door de groepen 1/2 worden we uitgenodigd om te gaan kijken naar hun voorstelling over "De mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft". Prachtig om te zien, hoe de kleuters op het podium hun best doen. De kinderen van groep 3 genieten ervan om hun oude klasgenootjes en juf of soms zelfs een broertje of zusje te zien.
Op 1 april komt Professor Proefje langs. Dat is echt geen grapje! De professor is niet zo handig. Haar proefje is tussen de middag helemaal ontploft. De kinderen treffen de professor aan met een zwart gezicht en ontplofte haren. Gelukkig zitten er superslimme kinderen in de klas, die een proefje hebben voorbereid. We hebben geen idee waar juf Lisette die middag is geweest, maar ze heeft echt iets geweldigs gemist!

01-04-2014 Foto's Professor Proefje-middag
01-04-2014 Foto's Fietsen en Motors


wantJanuari / Februari 2014
In het nieuwe jaar wordt er weer hard gewerkt in groep 3. Maar gelukkig is er naast alle Cito's en de wintersignalering van Veilig Leren Lezen ook genoeg tijd voor andere dingen. In de klas worden prachtige domino- en knikkerbanen gebouwd, de hele uren op de klok geoefend, prachtige modeontwerpen gemaakt en piratenverhalen geschreven. Ook genieten we van het Atelier. Iedere woensdagochtend heeft een van onze klassen Atelier. De kinderen gaan dan aan de slag met dans of techniek, knutselen of koken. Even iets anders dan anders!
De juffen zijn op woensdagmiddag gaan kijken naar een presentatie van de nieuwe versie van Veilig Leren Lezen. Wauw, dat ziet er weer prachtig en fris uit. Ik moest wel even aan deze site denken. Alle ideetjes die bij VLL horen, staan nu keurig per woord verzameld. Daar kan ik straks weer mooi mee aan de slag! :0)

 

30-01-2014 Kunst
30-01-2014 Knutsels bij VLL
30-01-2014 Foto's Januari 2014
30-01-2014 Foto's Atelier
30-01-2014 Foto's Schoolontbijt


December 2013
Hoor de wind waait door de bomen. Ook al stormt het, de Sint weet De Hofstee zeker weer te vinden. We zien een vliegtuig boven de school vliegen en even later komen de Pieten en Sinterklaas vanaf het dak naar het plein. Die zijn natuurlijk met parachutes op het dak geland! Of was het toch de luchtballon? De kinderen genieten van de ontknoping van het avontuur en de juffen genieten van al die blije snuitjes.
Terwijl de kinderen genieten van een vrije dag na Sinterklaas hebben de leerkrachten studiedag. In de pauze wordt er niet gegeten, maar wordt de kerstboom gezet. In de weken daarna luisteren de kinderen naar het kerstverhaal, we lezen verschillende kerst-prentenboeken voor en wordt getekend en geknutseld rond dit bijzondere feest. Er wordt ook nog hard gewerkt aan Kern 6 van Veilig Leren Lezen. De kinderen realiseren zich heel goed, dat zij in het afgelopen half jaar een hele bijzondere prestatie hebben neergezet. Ze kunnen nu al heerlijk zelf een boek lezen. Daar zijn de juffen ontzettend trots op.
Tijdens de kerstviering hebben de kinderen samen met een heleboel lieve hulpouders kerststukjes gemaakt. Daarna mochten de kinderen genieten van een overheerlijk kerstbuffet. Wat waren de kinderen trots op alles wat thuis gebakken was. De klas wordt weer opgeruimd, het is tijd voor vakantie. Rust lekker uit, doe nieuwe energie op en geniet van elkaar.
Hele fijne dagen allemaal.

20-12-2013 Foto's Kerstmis op De Hofstee
05-12-13 Foto's - Sinterklaas op De Hofstee


Oktober / November 2013Lees
Wat leren kinderen toch ontzettend snel. Al 17 jaar sta ik voor de klas, maar in groep 3 laten de kinderen me nog steeds versteld staan. We gaan inmiddels 8 weken naar school en als je ziet wat zij in die korte periode al geleerd hebben. Bijzonder is dat! De kinderen in onze klas laten zo'n enthousiasme, werkhouding en inzet zien. Ze zijn al helemaal gewend aan de werkwijze van groep 3, die -ondanks de ingebouwde ontspanningsmomenten- natuurlijk wezenlijk anders is dan zij in groep 2 gewoon waren. Daar ben je als juf bere-trots op!
De komende weken staan de kinderboekenweek, herfstignalering en herfstvakantie op de planning. Hard werken, maar ook genieten voor de kinderen en voor de juf!

03-10-13 Diverse losse knutselideetjes
03-10-13 Bedankje voor juf of meester
03-10-13 Ideetjes voor VLL bij Kern 2 en Kern 3
03-10-13 Op-Art -Tekenles
03-10-13 Foto's September 2013

Kinderboekenweek-tips

 

Augustus / September 2013
De scholen zijn weer begonnen! Een beetje zenuwachtig brengen papa's en mama's hun kinderen naar een nieuw lokaal en een nieuwe juf. Het is even wennen na zo'n lange zomervakantie. En het is niet alleen voor de kinderen spannend. "Naar groep 3 gaan" is toch een grote stap! De kinderen hebben het de eerste dag al goed naar hun zin. En de juf... die is helemaal "Klaar voor een frisse start!"

18-09-13 VLL - Kern 2 - Neus, Oog, Been
10-09-13 Foto's Letterdoos en Spelletje
05-09-13 Foto's Schoolreis Dippie Doe
05-09-13 VLL - Roos en Pen
30-08-13 VLL - Kern 1 - Vis en Sok
30-08-13 Smurf-traktatie
30-08-13 Lettermuur? Letterhuis!
23-08-13 VLL - Kern 1 - Roos
23-08-13 Heerlijke herfst-appeltjes
15-08-13 Foto's Eerste weken in groep 3
05-07-13 Foto's Kennismaking nieuwe groep 3

 

Juni / Juli 2013
Na een hele drukke periode heb ik mijn studie Taalcoördinator afgerond. Met een prachtig diploma op zak sluit ik het schooljaar af.
De kinderen van de klas helpen mee verhuizen. Gelukkig is het dit keer niet zo'n grote verhuis. We schuiven een paar lokalen op. De tafels en stoelen staan er al. In de vakantie zorgen de juffen dat het weer een echte klas wordt. Van de kinderen krijg ik een enorme knuffel, we zingen voor de laatste keer en dan zwaaien we elkaar uit. Wat zal ik deze kanjers weer gaan missen. Een hele fijne vakantie allemaal!

30-07-13 Zomerse activiteiten voor de vakantie
28-06-13 Foto's Atelier De Hofstee
28-06-13 Foto's Verjaardag juffen
28-06-13 Foto's Feestweek
28-06-13 Foto's Voorstelling Yurco
28-06-13 Foto's Verkeersweek
28-06-13 Foto's Aan de slag

 


Januari/Februari 2013
Een bijzonder jaar voor onze school waarin we mooie herinneringen zullen koesteren en nieuwe avonturen gaan beleven. Ons oude, gezellige schoolgebouw wordt verruild voor een prachtige, frisse nieuwbouw. We hebben de hele school de afgelopen weken ingepakt en alles is in een weekend 20 meter verderop weer uitgepakt in onze nieuw klaslokalen.

14-02-13 Foto's Carnaval
04-02-13 Ideetjes voor Carnaval. Alaaaaaaaf!
31-01-13 Foto's Opening Nieuwbouw
31-01-13 Winterknutsels
31-01-13 Restje Kerst en Nieuwjaar
17-01-13 Foto's Sneeuwpret
17-01-13 Foto's gymles; "James Bond-Spel"

 


Boekentip: "Teach like a Champion" is een musthave voor iedere leerkracht. In het boek staan 49 technieken waarmee je leerlingen bij de les houdt, de lat hoog legt en werkt aan een prettige sfeer in de klas. De voorbeelden zijn bovendien in praktijk te zien d.m.v. de bijgeleverde dvd. 

 

Augustus 2013
4.000.000? Wat gebeurt er??! Juf Lisette gaat de wereld over.

April 2013
3.000.000! Da's reden voor een klein feestje!

Februari 2012
Weer een mijlpaal bereikt. Dankjewel voor al jullie trouwe bezoekjes!
2.000.000 bezoekers!

September / Oktober 2010
De scholen zijn weer begonnen!!! En wat ben ik trots, want.... de teller gaat inmiddels ruim over de
1.000.000 bezoekers!
Dankjewel voor al jullie bezoekjes en enthousiaste reacties.

Boekentip voor iedereen die graag vouwt met kinderen.
Mijn grote favoriet! Thea van Mierlo! Ze bedenkt leuke vouwsels rond de meest uiteenlopende thema's die je goed in je klas kunt gebruiken.
Je ziet dan ook regelmatig foto's van Thea's vouwwerkjes op deze site.
Een leuk cadeau-idee. Voor een collega of voor jezelf natuurlijk!

Boekentip om deze regenachtige weken door te komen is "How2talk2kids".
Heel herkenbaar voor alle ouders, opvoeders, leerkrachten!
"Ik heb het zo warm!" "Nee, het is niet warm!"
"Ben zo moe!" "Dat kan niet, je bent net wakker!"
Je hoort jezelf toch ook wel eens een antwoord geven, wat eigenlijk niet klopt met de vraag die je gesteld is?

Slimme tips, strips en veel praktijkvoorbeelden over communiceren met kinderen van alle leeftijden.

 

 

 

Welkom op de site van juf Lisette.

Op mijn website vind je allerlei lesideeën, die ik zelf of op school heb uitgevoerd.
Leuke knutsels, tekenlessen, spelletjes, opstellen, prikborden, foto's, grappige boterhammen en nieuwtjes uit de klas.

De opdrachten heb ik steeds in mijn eigen klas gegeven. Deze klassen variëren van groep 3 t/m 8.
De foto's zijn door mijzelf gemaakt. Is er een andere bron gebruikt, dan wordt deze (mits bekend) vernoemd.
Foto's van Juf Lisette mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.
Deze website publiceer ik onder eigen naam.
Hetgeen op deze site vermeld wordt, is mijn persoonlijke mening,
waarbij ik respectvol omga met de naam van de school waar ik werkzaam ben
en met alle personen die daarbij betrokkenen zijn.

Bepaalde links in deze website leiden naar sites die door derden worden bijgehouden.
Juf Lisette.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze sites.
Ik hoop je middels deze website te inspireren, een positief geluid uit onderwijsland te laten horen,
en een eindje op weg te helpen bij het geven van je creatieve lessen.

Veel kijkplezier!
Juf Lisette

 

Deze site staat vanaf januari 2001 op het www.
Sindsdien zijn er al meer dan 4.533.000 bezoekers in de klas van juf Lisette geweest.

 


Copyright site, tekst en foto's: Lisette Vermeeren
Copyright plaatjes: Graphic Garden
Laatste update:20-01-2014