Dag School!

 

 

 

  

 

Knutsels aan het Einde van het Schooljaar


Een geslaagd schooljaar!
Benodigdheden: Gekleurd papier, katoendraad, schaar, lijm, plakband, wasco, potlood, tekst

We knippen een lijf, hoofd en hoedje. Van twee verschillende kleuren katoen maken we kwastjes, welke we met plakband achter het mutsje vastplakken. Het gezicht wordt gemaakt met wasco en wit papier voor de ogen.
We bedenken wat we dit schooljaar geleerd hebben en schrijven dit op: "Ik ben trots op mezelf, want in groep 3 leerde ik...."


Bedankt voor het fijne schooljaar!
Benodigdheden: gekleurd papier, groene stroken, vloeipapier, potlood, schaar, lijm, wasknijper

We trekken onze hand om met potlood en knippen de hand uit. Met een wasknijper zetten we de hand (pols) vast op de zijkant van het grote blad. Onder de hand schikken we nu de bloemenstelen. Dan plakken we de bloemenstelen en de hand vast. Van stukjes vloeipapier maken we bloemen.


Tijd voor vakantie!
Benodigdheden: Papieren bordje, verf, kwast, splitpen, foam-plakcijfers (Action), knutsel-foam, prikpen

Verf het bordje. Maak een klein gleufje in het midden van het bord. Maak de wijzers met de splitpen vast. Plak de cijfers van de klok op. Een heleboel klokken op een prikbord en groot de tekst "Tijd voor vakantie!" geeft een leuk effect.


Vlieger
Benodigdheden: Groot vel gekleurd papier, schaar, lijm, restjes gekleurd papier, plakfiguren, cadeaulint, tekst

Vouw een vlieger en versier deze naar eigen idee. Onder de vlieger komt de staart van cadeaulint met strikjes van gekleurd papier. Onder de vlieger wordt de volgende tekst geplakt:
"Het schooljaar vloog voorbij... Nu vliegen we de vakantie in!"
Met dank aan juf Ellis en juf Tamara.


Medaille
De ouders worden bedankt met een medaille. Alle kinderen maken een medaille voor hun ouders, waarmee zij bedankt worden voor al hun hulp in het afgelopen jaar.


Dikke kus van ons allemaal
De juffen van Max verrasten me met dit romatische cadeau. Als dank voor 2 jaar "klassenmoeder-schap"! Gezichtjes van de kinderen met lippenstiftmondjes. Schattig!

 

 

 

Activiteiten aan het Einde van het Schooljaar

Chocotoff
ChocoTOFF
Bedankje voor de meester: "Mijn meester is chocoTOFF!
"


Bloempot van de klas - 1 Bloempot van de klas - 2
Bloempot van de klas
Deze enorme bloempot is gespoten met 3 lagen matzwart. Daarna is de rand in hoogglans rood geschilderd, omdat de juf van bonte kleuren houdt. De kinderen van de klas hebben hun naam met Edding 750 White Paint Marker op de pot geschreven. Het lint en strikje is geplakt met een lijmpistool. De juf was blij verrast met dit zomerse afscheidscadeau.
Strijkkralen-schaaltje
Smeer een vuurvast schaaltje in met (olijf-)olie. Leg de kraaltjes in de schaal. Zorg dat er geen kraaltjes uitsteken of dat er open stukken te zien zijn. Verwarm de oven voor op minstens 200 graden. Zet de glazen schaal midden in de oven en wacht 15-20 minuten. De kraaltjes smelten tegen elkaar. Haal de schaal uit de oven wanneer het gewenste resultaat behaald is. Laat de schaal even afkoelen. Ik heb kraaltjes met een mesje uit de schaal moeten snijden. Dat was even een flink karwei. Spoel de strijkkralen-schaal af met water. Het schaaltje blijft mooi in vorm. Leuk, om als bedankje aan de juf of meester te geven.


Bloemig bedankje
Benodigdheden: Bic-pen, zijden bloem (bijv bij Xenos, Action), schaar, lijmpistool, bloemistentape (Pippoos)

Verras de juf met een gezelige nakijkpen. Knip de steel van de zijden bloem, maar laat een stukje van een paar milimeter zitten. Haal het dopje onderaan uit de pen. Plak de bloem m.b.v. het lijmpistool vast in het uiteinde van de pen. Bekleed de pen met bloemistentape.

Voor de juffen van Max vraag ik, als klassenmoeder, aan alle kinderen om een pen te versieren voor de juffen. De kinderen komen met allerlei leuke creaties naar school. Pennen met een strijkkralen-hartje, scoobiedoo, plakdiamanten of een vogeltje eraan. We verzamelen de pennen in het gele pennenmandje wat hierna te zien is. De juffen krijgen zo een hele voorraad nakijkpennen, waarbij ze nog eens terugdenken aan de klas van vorig jaar.


Pennen-mandje
Een mandje (Action) is snel versierd met foam-plakletters. Handig om alle nakijkpennen in te verzamelen.Schilderij voor de klas
Max en Merel schilderen een mooi schilderij, wat de juffen in hun nieuwe lokaal op kunnen hangen.


Pot-potlood
We vullen de bodem van een bloempotje met wat krantenpapier. We versieren het potje en een potlood met knutselmais. Zo'n potje staat vast gezellig op het bureau van de juf.


"Iedere leraar verdient een lintje!"
Voor de juffen print ik een afbeelding van deze koninklijke onderscheiding. Uitknippen en lamineren. Achter het lintje plakken we een sluitspeld met plakband vast. We pakken het lintje in en printen een kaartje met daarop "Iedere leraar verdient een lintje. Maar u in het bijzonder!". Ook leuk om te geven op "De dag van de leraar".


Strand-lampjes
De kinderen vullen olielampen (Action) met strandzand en schelpjes voor hun juf. Daarna schenken we de lampolie in de lampen. Aan de hals knopen we een raffia-strik. Met het lijmpistool plak ik er een kaartje en schelp op.Notitieboekjes
Benodigdheden: Notitieboekjes, scrapmateriaal, foto, schaar, lijm, lint, pen

Versier een notitieboekje met scrapmateriaal en verwerk een foto van je kind in de kaft. Hang een pen aan een lintje in dezelfde stijl of kleur aan het boekje. Zo denkt de juf of meneer nog vaak aan ze!
Dankjewel, juf Hanneke!Spiegeltje Spiegeltje
Benodigdheden: Passpiegel, puschuim, zilverkleurige verf, kwast, gekleurd papier, chenilledraad, lamineerapparaat, schaar, lijmpistool

Als afscheidscadeau van de oudste kleuters gaat mijn collega met de klas van haar zoon aan de slag. Alle kinderen hebben een vlinder versierd. Daarop is een foto geplakt, ze zijn gelamineerd en er zijn chenilledraad-voelsprieten achter geplakt. De pur-lijst wordt zilver geschilderd door de kinderen. De vlinders worden vastgeplakt en tenslotte komt er een leuke tekst op de spiegel: "Spiegeltje Spiegeltje aan de wand, wij vliegen uit Kleuterland!"
Dankjewel, juf Hanneke!'t Zit d'rop!
Een leeg blik (bijv. Jamin) vullen we met drop. Ik maak een mooi etiket met stoere letters.


Total loss?
Bedankje voor de B.S.O.
"Total loss aan het eind van het schooljaar? Lekker bijtanken deze zomer!"Zonnetje
"Jij bent het zonnetje van de b.s.o.!" Zonnebloemzaadjes en een zonnebloem van strijkkralen.


Eerste Hulp Bij Onderwijs
Max neemt na twee jaar afscheid van zijn juffen van groep 1/2. Wat zullen we ze missen! We zetten ze daarom nog een keer extra in het zonnetje.
We schilderen twee sigarenkistjes wit. Op de bovenkant komt het rode kruis, EHBO en daaronder de tekst Eerste Hulp Bij Onderwijs te staan. We printen dit alles op stevig wit papier. In de deksel plakken we het boodschappenlijstje en een persoonlijk bedankje voor de juffen. Het doosje wordt gevuld met de spulletjes van het lijstje; dropkrijtjes, twee pleisters, velletje stickers, twee paracetamolletjes, rode pen, Smintjes en een Labello.
De juffen hebben er hard om gelachen!Bedankt!
Bedankjes voor de juffen van de peuterspeelzaal van Merel.


Etui voor de juffen
Wanneer de oudste kleuters na soms meer dan twee jaar afscheid nemen van hun juffen, worden de juffen extra verrast met een gezamelijk cadeau. Al een aantal jaar op rij krijgen de juffen een fotocadeau. Ze zijn al eerder verrast met een fotopuzzel, een klok met de foto's van de kinderen er in en een dienblad met daarin een grote foto van de klas. Dit jaar krijgen zij een persoonlijk etui. Daarop heb ik de foto van de oudste kleuters en de naam van de juf laten printen. Dit kun je laten doen bij bijvoorbeeld de Hema.Cadeau van de klas voor de juffen
Naast juf op mijn eigen school ben ik ook klassenmoeder op de school van Max en Merel. Klassenmoeders regelen daar hulpouders voor verschillende uitjes, tikken briefjes voor de juffen uit en helpen waar mogelijk. Ook het cadeau voor de juffendag wordt door de klassenmoeders verzorgd.
De juffen vieren hun verjaardag tijdens deze "juffendag". Een dag met allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Maar vooral de juffen worden die dag extra in het zonnetje gezet. De kinderen hebben hun beide juffen een schort en receptenmap gegeven.
Op de schort heb ik de namen van de juffen laten borduren (door een firma voor bedrijfskleding). De ouders en kinderen van de groep heb ik gevraagd om het favoriete recept van hun kind op een leuke manier op een A4-tje te zetten. De map heb ik bekleed met stof. Daarop is een pollepel en raffiastrik geplakt met een lijmpistool. In de pollepel heb ik de naam van de juf gezet. De receptenmap is erg leuk geworden. Hij was gevuld met heerlijke recepten en zelfs een routebeschrijving naar het favoriete restaurant van een van de kinderen. Dat met die gele M! :0)Lichtje voor de juffen
Als de juffen op de school van mijn kinderen hun verjaardag vieren zorgen de klassenmoeders voor een cadeau voor de juffen. Namens alle kinderen krijgen ze een lantaarn met kaars, vissen en schelpen.Bedankjes van onze klas...